[RECEPT] – Diétás rakott karfiol

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg karfiol
  • 2 ek olívaolaj (+ a tálhoz)
  • 1 fej  vöröshagyma
  • 2 gerezd fog hagyma
  • 20 dkg darált pulykamell
  • őrölt fehérbors
  • fűszerpaprika
  • 6 ek bulgur
  • 2 dl joghurt

ELKÉSZÍTÉS

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, megsózzuk, és forró vízben, 5 perc alatt roppanósra főzzük.
  2. Közben az olívaolajon üvegesre pirítjuk a felkockázott vöröshagymát és zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált pulykahúst. Megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk és meghintjük pirospaprikával. Fél dl vizet aláöntünk, és folyamatosan kevergetve kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
  3. A bulgurtegy tálba tesszük, megsózzuk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, majd lefedjük, és 20 percig állni hagyjuk.
  4. A bulgurt összekeverjük a pulykahússal, majd egy olívaolajjal kikent tepsiben elkezdjük a rétegezést. Alulra karfiolt teszünk, majd a húsos keveréket. Így folytatjuk a rétegezést,amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét megkenjük joghurttal, majd 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.