[RECEPT] – Diétás rakott karfiol
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg karfiol
- só
- 2 ek olívaolaj (+ a tálhoz)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fog hagyma
- 20 dkg darált pulykamell
- őrölt fehérbors
- fűszerpaprika
- 6 ek bulgur
- 2 dl joghurt
ELKÉSZÍTÉS
- A karfiolt rózsáira szedjük, megsózzuk, és forró vízben, 5 perc alatt roppanósra főzzük.
- Közben az olívaolajon üvegesre pirítjuk a felkockázott vöröshagymát és zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált pulykahúst. Megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk és meghintjük pirospaprikával. Fél dl vizet aláöntünk, és folyamatosan kevergetve kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
- A bulgurtegy tálba tesszük, megsózzuk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, majd lefedjük, és 20 percig állni hagyjuk.
- A bulgurt összekeverjük a pulykahússal, majd egy olívaolajjal kikent tepsiben elkezdjük a rétegezést. Alulra karfiolt teszünk, majd a húsos keveréket. Így folytatjuk a rétegezést,amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét megkenjük joghurttal, majd 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.