[RECEPT] – Egyszerű szénhidrátcsökkentett totus pogácsa

Hozzávalók (13 darabhoz):

  • 100 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék
  • 6 gnhimalaya só
  • 1 db M-es tojás (52 g)
  • 2 db M-es tojás sárgája
  • 15 g frissen facsart citromlé
  • 20-30 g kókuszolaj 20 g kell a totusba, és 30 g a túrósba!
  • 100 g házi készítésű totu, jól kinyomkodva(TÚRÓVAL HELYETTESÍTHETŐ!)
  • 40 g víz
  • +10 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék lisztkeverék a gyúráshoz

Sütés előtti kenéshez:

  • 5 g tojás sárgája
  • 10 g víz

Elkészítés:

Mérjük ki a lisztet, a sót és totut, majd a két tenyerünk között morzsoljuk össze.

Egy másik edénybe üssük fel a tojást, tegyük bele a tojássárgákat és a többi folyékony anyagot, majd keverjük egyneművé.

Öntsük a lisztet a folyadékba, és fakanállal addig keverjük, míg besűrűsödik.

Pihentessük a tésztát 10 percig.

Ez idő alatt béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, és keverjük össze a kenéshez szánt tojássárgát a vízzel.

Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és nyújtsuk 1,5 cm vasragra.

Szúrjuk ki 4,5 cm-es pogácsaszaggatóval.

A leeső részeket addig gyúrjuk össze, és szaggassuk ki újból, míg a tészta elfogy.

Szaggatás után igazítsuk úgy el az ujjainkkal, hogy 4 cm átmérőjű legyen, tehát kicsit magasabb.

Összesen 13 db pogácsa lesz.

Rakjuk a tepsire, és kenjük le a tojássárgával.

Sütés:

190 fokra előmelegített sütőben, alsó- felső programon 35 perc.

Ha megsültek, vegyük le őket a sütőpapírról és rácson hűtsük ki.

A 13 db totus pogácsa össz. súlya: 290 g

Beltartalmi értékei darabonként, a totus pogácsának:

  • Energia: 71 kcal (rosttal)
  • Fehérje: 3,2 g
  • Zsír: 4 g
  • Szénhidrát: 4,1 g

Beltartalmi értékei 100 g totus pogácsának:

  • Energia: 320 kcal (rosttal)
  • Fehérje: 14,5 g
  • Zsír: 17,8 g
  • Szénhidrát: 18,7 g