Egyszerű szénhidrátcsökkentett vegán svéd ropogós kenyér

“Rémesen egyszerű a recept, szinte már zavarba ejtő, hogy nem kell formázni sem, csak két sütőpapír között kinyújtani és megsütni, a végén pedig tetszőleges darabokra vágni, törni. Szerintem mindenféle zöldség-mártogatóssal szuper finom, én kóstoltam Hideg Nyalat zöldfűszeres vegán sajtkrémmel de önmagában is tuti!”

Hozzávalók:

  • kb. 50 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett kenyér és péksütemény lisztkeverék
  • 25 g vegyes magkeverék (napraforgómag, lenmag, szezámmag)
  • 10 g szezámmag
  • 15 g tökmag
  • 1 kk só
  • 1 tk sütőpor
  • 40 ml kókuszolaj
  • kb. 100 ml víz

Elkészítés:

A víz és az olaj kivételével az összes szárazanyagot egy tálba mértem, kanállal összekevertem. Hozzáöntöttem az olajat és a vizet, megint kevertem rajta párat. Elsőre nem kell megijedni, mert amikor a vizet beleöntjük, még nagyon folyós az állaga, de kb. 1 percen belül felveszi majd a folyadékot. Tehát miután összekevertem a szárazanyagokat a folyadékkal, hagytam pihenni a tésztát kb. 10 percet.

A sütőt eközben 190 fokra állítottam. A tésztát sütőpapírra tettem, befedtem egy másikkal és nyújtófával kinyújtottam. Nem szabad nagyon vékonyra mert sütés után akkor könnyen törni fog. Én kb. 3 mm vastagra nyújtottam. Lehúztam a felső réteg sütőpapírt majd amelyiken rajta maradt a tészta, azt átemeltem a tepsibe.

Alsó-felső sütéssel sütöttem kb. 35 percet, de a sütési idő mindig sütőfüggő! Amikor kivesszük a sütőből, még picit puha, de egy-két perc múlva ropog! De ez tényleg ropog! Késsel különböző formákra vágtam, de simán törni is lehet!

Hozzávalókat mind beszerezheted üzletünkbe, nézz be hozzánk még ma: Kamilla Reformház Szarvas, Szabadság u. 39.